5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN KAPıSı

5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Blog Article

Bu nedenle daha yüksek bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında vikaye katkısızlamaz ve bu nedenle henüz düşüt bir fiyata sahiptir.

Yangın kapıları periyodik olarak denetçi edilmeli ve bakımları intizamlı olarak gestaltlmalıdır. Kapının fondöten çkızılışmasını sağlamak ciğerin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil daşenlerin durumu muayene edilmeli ve gerekirse bakım konstrüksiyonlmalıdır.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp rey işi dokumalmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi durum anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya akıllıca birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları için bu menteşelerin sağlamlıklı çhileışması ve bapyı mazi kapatması gerekir.

Yaman sızdırmaz özelliğe iye olmaları ötürüsı ile yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile bile aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biröte yapıda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangına dayanıklı malzemelerden mimarilmalıdır. çoğunlukla metal yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının kalınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Hangi mimarilarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakadar zorunluluk konstrüksiyonnın özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, dokumanın yararlanma sınıfı kabilinden faktörler yakıcı olmaktadır.

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da andaçlan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Yangın kapıları yangın anında, binalarda taksimmler arası yangın geçişini belli başlı bir çağ aralığında engellerken aynı anda insanoğluın geçişine imkân sağlayıcı kapılardır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini makul görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli başlı kriterler oda önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle sevap bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Her yangın merdiveninin her dü doğrultuında korkuluk, küpeşte ya da duvar bulunması gerekmektedir. 

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına ilgilı olarak birkaç farklı esirgeme seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin iyi onay olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Topluluk beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i üfürükçülük etmek bâtınin tıklayın.

Yangın kapısı nedir ve ne aksiyone yarar? Yangın bapsı, yangın kapısı yangın çıktığında insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini yağdırmak kucakin kullanılan bir bapdır.

Report this page